17. září 2019

Cupcakes á la banánový páj podle Cupcake Jemmy


   Miluju pečení. Mám založeno tolik receptů, co bych chtěla udělat. Poslední dobou proto vedu takový systém, že náhodně otevřu kuchařku, nebo stránku na internetu a co první uvidím, na co ukážu, nebo kliknu, to upeču. A takhle podobně jsem přišla na tento recept. Kuchařka od Cupcake Jemmy Wilson je rozdělená na čtyři části podle ročního období. No a jelikož je za dveřmi podzim, vybrala jsem hned první recept z této kategorie. A tady ho mám pro vás!
   Mimochodem, pokud milujete všechno sladké a rádi pečete, rozhodně doporučuju podívat se na Jemmy youtube kanál - CupcakeJemma. Najdete tam všechno možné ❤

Ingredience:

Sušenkový základ
50 g másla
175 g sušenek
1 lžíce zlatého sirupu (koupíte třeba v Marks & Spencer)

Cupcakes
225 g krupicového cukru
280 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
3/4 lžičky jedlé sody
250 g másla
4 velká vejce
1 hodně zralý banán
2 lžíce plnotučného mléka

Karamelová náplň
150 g másla
150 g krupicového cukru
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka o váze 397 g

Máslová poleva
300 g změklého másla
540 g moučkového cukru (určitě můžete dát méně, záleží podle chuti, já taky ubrala)
1-2 lžíce plnotučného mléka

Troubu předehřejte na 170°C
Karamelová náplň
Máslo a cukr dejte do kastrůlku a na středním plameni za stálého míchání nechte cukr zcela rozpustit. Přidejte kondenzované mléko a uveďte do varu, pak vařte na mírném plameni 3-4 minuty, až vznikne tmavě zlatý karamel. Nechte ho vychladnout.

Cupcakes
Na sušenkový základ rozpusťte máslo v malém kastrůlku na nízkém plameni a sušenky rozmixujte v robotu na jemné drobky. Promíchejte je s máslem a se zlatým sirupem. Do každého košíčku na muffiny dejte lžíci směsi a stlačte ji, aby vznikl hezky pevný základ. Smíchejte všechny suché přísady a promíchejte, aby v nich nebyly hrudky. Přidejte máslo, vejce a banán a šlehejte 60 vteřin. Vlijte mléko a šlehejte 20 vteřin až se vše spojí. 
Směs seškrabte ze stěn mísy stěrkou a ještě 30 vteřin promíchejte.
Papírové košíčky naplňte do dvou třetin vzniklým těstem.
Pečte 20 minut dokud cupcakes nebudou zlaté a na dotek pružné, nechte je vychladnout.

Poleva
Máslo šlehejte 4 až 5 minut dokud nebude světlé a hladké. Moučkový cukr prosejte do velké mísy a ve dvou dávkách ho přidejte k máslu, po každé dávce dobře zatřete. Přidejte polovinu karamelu a šlehejte 3 až 5 minut, postupně přidávejte mléko, až vznikne hladká, hedvábná směs. Jakmile cupcakes vychladnou, udělejte do každého otvor. Do každého otvoru nastříkejte trochu karamelu. Cupcakes ozdobte máslovým krémem a zakápněte trochou zbylého karamelu.

Dobrou chuť!




Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

© Vanessa a její blog | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig