Letos se nám urodilo opravdu mnoho ostružin. Otrhala jsem plnou misku a to zdaleka není všechno, ještě jich tam byla hromada nezralých. No a co jiného s nima udělat než upéct něco dobrého?
Vsadila jsem na klasiku a udělala takovou bublaninu. Velmi jednoduché rychlé a dobré.
Takže jsem ho upekla, samozřejmě nafotila a tady máte recept!
Dobrou chuť! 😊
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
ovoce
Všechny suroviny smícháme a ovoce očistíme, případně nakrájíme na menší kousky. Vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem) vylijeme těstem na které poklademe ovoce.
Pečeme při 180 °C po dobu 20 až 25 minut (samozřejmě hlídáme špejlí).
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
ovoce
Všechny suroviny smícháme a ovoce očistíme, případně nakrájíme na menší kousky. Vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem) vylijeme těstem na které poklademe ovoce.
Pečeme při 180 °C po dobu 20 až 25 minut (samozřejmě hlídáme špejlí).
Žádné komentáře
Okomentovat