2. května 2018

Medové lívance

Od mala miluju sladké. U nás doma se vždycky něco peklo. A babička dost často dělala lívance. Nejčastěji tedy kynuté, které byly nasáklé olejem od smažení. Mamka však objevila nový recept a všichni jsme z něj paf. Nejsou vůbec mastné a díky medu chutnají tak dobře, že bych je doporučila jíst jen tak samotné bez ničeho. Navíc je to velmi jednoduchý a rychlý recept. Tenhle uplynulý víkend jsem se je rozhodla udělat k snídani a po počátečním odporu ze vstávání a všeho toho připravování jsem byla ráda, že jsem je usmažila. Není nic lepšího, než snídat čerstvě udělané lívance v posteli a ještě s hrnkem kakaa. I člověk co sladké nemusí a nikdy lívance nejedl ochutnal a myslím, že jim začíná přicházet na chuť. Za chvíli tu máme další prodloužený víkend, tak si je můžete udělat i vy.


Na 30 lívanců (záleží na velikosti)

3 vejce
120 g cukru krystal
1 lžíce medu
1 lžička prášku do pečiva
160 g hladké mouky
80 ml vody

Postup: Troubu předehřejte na 180°C. V misce smícháme vejce s vodou, cukrem, medem a práškem do pečiva. Nakonec přisypeme mouku a umícháme krásné hladké těsto. To můžeme aplikovat buď na lívanečník, anebo jako já na klasickou pánvičku. Na chuti to nic nezmění, jen si budete muset dávat víc záležet na tvaru. 

Dobrou chuť!






















Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

© Vanessa a její blog | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig